Yaz aylarında su ve gıda kaynaklı enfeksiyonların artması ishal ve kusma vakalarına neden oluyor
Uzmanlar, yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle çoğalan bakteri ve virüslerin su ve gıda kaynaklı enfeksiyonlara neden olduğunu, ishal ve kusma vakalarını artırdığını söyledi. Kusmaya kas ağrısı ve ateşin de eklenmediğini, yoğurt gibi probiyotik içeren besinlerin tüketilmesi ve bol su içilmesiyle hastalığın atlatılabileceğini belirttiler.
Uzmanlar, yaz aylarında artan ishal ve kusmanın nedenlerini, belirtilerini, tedavi yöntemlerini ve bu hastalıklardan korunmak için alınması gereken önlemleri anlattı.
Türk Pediatri Derneği Başkanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Cezmi Çokuğraş, ishal vakalarının her yaz artmasının uzun süredir gözlemledikleri bir durum olduğunu söyledi.
İshal vakalarındaki artışın pek çok nedeni olduğunu vurgulayan Çokuğraş, bunları şöyle sıraladı...