
İspanya'daki en popüler geleneksel tariflerden biri olan Tortilla de Patatas, ülke mutfağının sembolüdür. Patates ve yumurtaların birleştiği bu basit ama tatmin edici bir yemek, barlardan evden masalara kadar her yere rastlayabilir. Soğuk veya sıcak servis edilebilen bu klasik, yalnız bir yemeğin veya tapas'ın yıldızı olabilir.
Patates tortilla katran provice
Malzemeler:
- 4 orta patates
- 1 büyük soğan (isteğe bağlı)
- 6 Yumurta
- 1 su bardağı zeytinyağı (kızartma için)
- Tuz ve Berber
Hazırlık:
- Patatesleri soyun, ince ve yarım ayı kesin. Soğan kullanmak istiyorsanız, ince kesin.
- Zeytinyağını büyük bir tavada ısıtın ve patatesleri (ve soğanı) düşük ateşte yumuşayana kadar pişirin. Kızartmayın, ama hafifçe kavrulur.
- Patatesleri bir kapta pişirin ve ıslatmasına izin verin.
- Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın, tuz ve karabiber ekleyin. Sıcak patates ile karıştırın.
- Çözünmemiş bir tavayı yağlayın ve karışımı dökün. Orta ateşte 5-6 dakika pişirin.
- Diğer tarafı çevirerek pişirin. (Büyük bir tabakla dönün işinizi kolaylaştırır.)
- Sıcak veya soğuk servis yapın. Bazı yeşil zeytin ve domates ile tam bir Akdeniz zevk alabilirsiniz.